vineri, 15 noiembrie 2013

Postul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos

De astăzi suntem în Postul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Urmează o perioadă în care  va trebui să ne luptăm un pic mai mult cu neputința din noi. Știu foarte bine că mulți dintre dumneavoastră lucrați munci grele, aveți necazuri și supărări, v- ați lăsat copiii și familia și ați plecat în lume să le asigurați un trai mai bun, de aceea îndrăznesc să vă scriu acum aceste rânduri. Este foarte greu să- i ceri unei persoane să renunțe la anumite lucruri ce îi crează confort și bună dispoziție. Însă nu imposibil.

Postul acesta al Domnului Iisus Hristos vine în casele noastre ca un prieten, ca un frate sau soră mai mare pentru a discuta cu noi. Vine să ne liniștească pentru ca  să putem avea bucuria de a vedea curățenia din noi lăsată de el. Iisus Hristos, Domnul nostru, are nevoie de inimile noastre, de clipe petrecute în post și rugăciune. Acolo, în suflet,  Îl întâlnim pe Hristos când vrem să- I lăsăm ceva.

Să lepădăm grijile lumești  și să ne ocupam mai mult de suflet. Să-I spunem  Mântuitorului prin tot ceea ce facem că vrem să fim buni, că avem  familii ce ne așteaptă acasă, că iubim viața și că ne dorim să trăim frumos.

Ne v- a asculta negreșit. Ne v- a înțelege pe fiecare în parte. Ne v- a dărui ceea ce are mai bun. Toate acestea pentru că ne iubește.

Aceasta înseamnă să postim: să dăruim necondiționat celui pe care îl iubim  viața noastră, clipele ce sunt puse deoparte în vistieria inimii.

Dumnezeu să ne ajute pe toți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu