marți, 19 noiembrie 2013

Brusturele- cel mai bun detoxifiant

Dupa perioade agitate din punct de vedere culinar sau dupa o serie prelungita de tratamente medicamentoase, organismul nostru simte nevoia de o curatare, de o eliberare de toxinele acumulate. Un ajutor de mare nadejde in astfel de situatii este brusturele.
O planta care nu traieste mult, doar doi ani, insa care stimuleaza foarte bine metabolismul si curata ficatul de agentii patogeni. Pe langa ficat, brusturele curata si  colonul, limpezeste rinichii asemeni unui diuretic puternic. In acest fel surplusul de apa din corp se elimina foarte usor prin transpiratie si urina.
De la brusture se foloseste radacina si tulpina ce creste in pamant si care se numeste rizom. Se recolteaza toamna, se pune la uscat apoi se macina fin si se consuma sub forma de ceai. O cura cu brusture pentru detoxifiere dureaza in medie doua saptamani. In acest interval de timp se consuma cam un litru de ceai pe zi. Se poate folosi praful de radacina de brusture si sub forma de macerat sau tinctura.

Trebuie spus ca aceasta planta ajuta la prevenirea si altor boli grave cum ar fi: tumorile, cancerul de san, diabetul, cancerul intestinal, tromboflebita, acneea, caderea parului, stresul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu