Dupa perioade
agitate din punct de vedere culinar sau dupa o serie prelungita de tratamente
medicamentoase, organismul nostru simte nevoia de o curatare, de o eliberare de
toxinele acumulate. Un ajutor de mare nadejde in astfel de situatii este
brusturele.
O planta care nu
traieste mult, doar doi ani, insa care stimuleaza foarte bine metabolismul si
curata ficatul de agentii patogeni. Pe langa ficat, brusturele curata si colonul, limpezeste rinichii asemeni unui
diuretic puternic. In acest fel surplusul de apa din corp se elimina foarte usor prin
transpiratie si urina.
De la brusture se
foloseste radacina si tulpina ce creste in pamant si care se numeste rizom. Se
recolteaza toamna, se pune la uscat apoi se macina fin si se consuma sub forma
de ceai. O cura cu brusture pentru detoxifiere dureaza in medie doua saptamani.
In acest interval de timp se consuma cam un litru de ceai pe zi. Se poate
folosi praful de radacina de brusture si sub forma de macerat sau tinctura.
Trebuie spus ca
aceasta planta ajuta la prevenirea si altor boli grave cum ar fi: tumorile,
cancerul de san, diabetul, cancerul intestinal, tromboflebita, acneea, caderea
parului, stresul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu