vineri, 11 octombrie 2013

De ce nu mai vine Făt- Frumos?

Poveștile copilariei au farmecul lor aparte. Au bucuria vârstei și a timpului de visare. Cu cât le asculți mai mult și le pătrunzi firul mângâietor al acțiunii în sine, cu atât ești mai visător și mai frumos pe interior. Până aici totul este frumos. Este perfect. Uneori este atât de bine încât nu am dori să ne mai trezim din visare. Ei, abia de la momentul acesta al desprinderii visului de realitate, odată cu vârsta, apar și problemele. De ce? Pentru că Făt- Frumos este ”pretentios”. El nu vine oricând, oriunde și oricum. El poposește numai în lumea basmului. Noi oamenii trăim în lumea reală, a celor muritori.
Cu toții ne dorim să fim împliniți în dragoste, să avem parte de bucuria desăvârșirii sufletului în celălalt. Visăm cu ochii deschiși mereu, ne afundăm în cărțile ce continuă basmul copilăriei la o altă ”scară”, vizionăm filme la care un pachet de șervețele ne este insuficient și dintr- o dată ne găsim singuri și triști, abandonați și neînțeleși în iubirea noastră. Începem să ne punem întrebări: ”De ce tocmai eu?”, ”De ce la mine nu se poate?!”. Greșim atunci când transformăm speranța noastră în dorință arzătoare. ”Ne ardem” pentru că de aceea se și numește ”arzătoare”. Nu?! Unii au nevoie de ajutor pentru mult timp să se refacă, alții trec mai ușor peste, fiecare cum reușește să înțeleagă de repede că dragostea este pentru toți, dar trebuie luată ”cu porția”.
Pentru a nu ajunge în astfel de situații vă sfătuiesc să țineți seama de următoarele lucruri:
 Puteți visa cât sunteți mici, dar odată cu vârsta adaptați- vă la realitate.
- Făt- Frumos nu se confundă cu fluturașii din stomac.
- Alegeți- vă un prieten/ ă care să fie dispus/ ă  la sacrificiu pentru dumneavoastră. Nu trebuie să le cereți să facă nu știu ce lucru imposibil, dar dacă lucrurile minore cu multă substanță nu le pot implini, însemnă că trebuie căutat în altă parte.
- După Făt- Frumos și Ileana Cosânzeana nu se plânge niciodată.
- Căutați acolo unde nimeni nu caută.
- Alegeți ceea ce nu lasă alții.
- Mulțumiți- vă cu ceea ce aveți. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu