vineri, 18 octombrie 2013

O MASĂ cât O BUCURIE!

Lumea aceasta are avantajele ei specifice, îndestulătoare și apetisante. Dacă, însă, o privim din prisma naturii umane interioare, a sufletului, ea devine un coșmar. Nu cred că sunt prea dur când afirm că naște monștri.
Primul semn că suntem atinși de așa ceva, este ideea de singurătate ce pune stăpânire pe noi, fapt care, dacă stăm bine și ne gândim, este biblic. Nu spune în Sfânta Scriptură că după ce Bunul Dumnezeu l- a creat pe om a văzut că este trist și neliniștit pentru că era singur?!
Nimic nu este mai dureros ca înstrăinarea de cei dragi, de Dumnezeu. De aceea, Mântuitorul Iisus Hristos ne- a chemat pe toți la Cina cea de Taină, pe care noi o avem astăzi sub forma Sfintei Împărtășanii, când gustăm și vedem că bun este Domnul. Și ce bun!!!!
Cine fuge de singurătate și caută comuniunea o găsește numai în biserică. Așa se explică de ce atunci când pășim pragul unui locaș de cult ortodox ne cuprinde o liniște, o pace inexplicabilă și simțim nevoia unei împăcări. Inițial avem o idee foarte vagă cu cine anume, dar vrem să avem bucuria aceasta mereu în inimă. Și atunci, descoperim uimiți că suntem de foarte mult timp invitați la cină. De fapt, la O MASĂ cât O BUCURIE în HRISTOS DOMNUL. Și, nu singuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu